FAQ – Ofte stilte spørsmål

Q: Hva skal man ha på seg på RIB-tur?
A: Alle våre gjester får utlevert en heldekkende dress, som er god og varm, samtidig som den vil holde deg flytende hvis noe skulle skje. Under dressen har du vanlige klær og vi anbefaler lave, myke sko, alt annet enn høye hæler. Normalt vil man ikke bli våt, unntaksvis ved mye nedbør. Dressene er ikke fullstendig vanntette, men vannavvisende. Ta gjerne på lue/buff/hansker på kjølige dager. Solbriller er aldri feil på sjøen!

Q: Hvor skal vi møte?
A: Hvis ikke noe annet er avtalt, er pick up og drop off ved Fisketorget, Vågen, Stavanger.

Q: Hva er aldersgrensen?
A: Personer eldre enn 14 år kan delta. Er man under 14 år, må man være i følge med en voksen. Absolutt minstealder er 4 år.

Q: Er det farlig? Er det ekstremt? Går det veldig fort?
A: Siden oppstarten i 2006 har vi ikke mistet noen på sjøen i fart. Våre båtførere er veldig erfarne og kjører skånsomt. De vil alltid gjøre sitt ytterste for å gi våre gjester en komfortabel og trygg opplevelse. Våre turer er ikke lynraske ekstremopplevelser, heller myke, behagelige og kontrollerte turer. Båtturen vil foregå i ca 30-35 knop, og blir justert etter vær og vind, samt gjestenes behov.

Q: Kan jeg ta bilder? Er det plass til baggasje?
A: Ja, ta gjerne med kamera eller telefon. Det er lommer i dressen til mindre gjenstander. Sekker, bager og vesker pakkes ned i våre store, vanntette pakksekker.

Q: Hvordan er det for personer som har vondt i ryggen eller er gravide?
A: Vi setter alltid sikkerhet først. Personer med rygg-/nakkeplager, benskjørhet eller andre ledd-/skjelettskader og gravide anbefales å sitte bakerst i båten, hvor det er roligere og mindre utsatt for slag og rystelser. Man bør avstå fra å være med på RIB-tur dersom man er alvorlig skadet eller høygravid.